Rechtbank vraagt advies in zaak Delphine Boël

Vorsten

2014-11-28 09:25:00

BRUSSEL – De rechtbank van Brussel vraagt het grondwettelijk hof om advies in het dossier Delphine Boël. Dat bericht de commerciële radio Bel RTL vrijdag.

De rechtbank in Brussel buigt zich al enige tijd over de vraag of kunstenares Delphine Boël de buitenechtelijke dochter is van koning Albert II. De rechtbank is van oordeel dat meerdere elementen erop wijzen dat Jacques Boël de vader is van Delphine Boël, wat beiden weerleggen. Het grondwettelijk hof dient zich eerst uit te spreken voor de rechtbank verder kan met het dossier.

Boël wil erkend worden als dochter van koning Albert. Die heeft altijd ontkend dat zij zijn dochter is. De kunstenares wil via de rechtbank afdwingen dat Albert een DNA-test ondergaat. De rechtbank moet echter eerst uitsluiten dat Jacques haar vader is. Pas daarna komt erkenning van het vaderschap door koning Albert aan de orde.

De inhoudelijke behandeling van de zaak diende eind september. Na een extra en laatste zittingsdag begin oktober kon de rechtbank geen datum prikken voor een vonnis.


Meer België