Video: Eerste schooldag Elisabeth

Vorsten

02-09-2020 10:42:05

De Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel heeft een inkijkje gegeven in de eerste dag van de nieuwe opleiding van de Belgische prinses Elisabeth. Op YouTube is een video geplaatst waarin te zien is waar de oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde maandag mee te maken kreeg.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Elisabeth is een van de 170 nieuwe kandidaten. De eerste ochtend ging volgens KMS volledig op aan administratieve formaliteiten zoals een medische vragenlijst, overhandiging van het materieel en het maken van een pasfoto.

De KMS heeft diverse maatregelen genomen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen in verband met de coronacrisis. Zo zijn er schermen van plexiglas in de klas, moeten de leerlingen gezichtsmaskers dragen bij verplaatsingen en krijgt iedereen een individuele kamer.

Dinsdag vertrekken de nieuwe rekruten naar de kazerne in Elsenborn voor hun vierweekse militaire initiatiefase. Daar leert de 18-jarige Elisabeth onder meer “discipline en militaire waarden, omgang met wapens en kaartlezen”.


Meer België

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord