Belgisch koningshuis blij met EK-stad Brussel

Vorsten

2014-09-19 15:24:00

BRUSSEL – Dat de Belgische hoofdstad Brussel een van de speelsteden is tijdens het Europees kampioenschap voetbal wordt in koninklijke kringen als een magnifieke prestatie beschouwd. Op Twitter laat het Belgische koningshuis zich in drie talen lovend uit over de toekenning door voetbalbond UEFA. ”#Brussel gaststad #EK2020: geweldige prestatie!”, twittert de persdienst van de voetballiefhebbende koning Filip.

Brussel wil graag de openingswedstrijd organiseren. De Belgische stad zegt daarvoor alle troeven in handen te hebben. “Brussel heeft veel ervaring in het organiseren van grote, internationale evenementen”, stelt het stadsbestuur. “De stad Brussel biedt de UEFA dan ook de kans om de openingsceremonie van EURO 2020 te houden in het toekomstige nieuwe stadion, midden in het hart van Europa.”

De andere kandidaten voor de openingswedstrijd zijn Kopenhagen, Boekarest, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Boedapest en Glasgow. Amsterdam kreeg vrijdag in Genève als een van de 13 speelsteden drie groepswedstrijden en een achtste finale toegewezen voor het EK in 2020.


Meer Vorstenhuizen