Bonte culturele avond als dank voor Beatrix

Vorsten

01-02-2014 06:27:00

ROTTERDAM – Prinses Beatrix krijgt zaterdagavond in Ahoy in Rotterdam een bijzonder afscheidsfeest aangeboden. 33 ‘gewone en onbekende’ Nederlanders brengen een ode aan de vorig jaar afgetreden vorstin. Het programma is samengesteld door Bart Schneemann, de artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble.

“Het zijn heel persoonlijke odes, van mensen uit de hele samenleving, van jong tot oud”, aldus Schneemann. Chantal Janzen praat de dankbetuiging ‘Beatrix, met hart en ziel’ aan elkaar. De optredens worden begeleid door het Nederlands Blazers Ensemble. De prinses heeft zelf geen invloed uitgeoefend op het programma.

Beatrix wordt vergezeld door bijna de voltallige koninklijke familie. Ze krijgt onder meer rap, hiphop, breakdance, een ballad en een levenslied uit de Amsterdamse Jordaan voorgeschoteld. Het Nederlands Dans Theater levert ook een bijdrage. Erica Terpstra, Humberto Tan, Jeroen Henneman en Anita Witzier brengen een persoonlijk dankwoord.

Bij het feest worden 4000 mensen verwacht. Onder hen zijn mensen die op één of andere manier in contact zijn geweest met koningin Beatrix tijdens haar 33-jarige regeerperiode. Het feest stond oorspronkelijk gepland voor 14 september, maar werd verplaatst na het overlijden van prins Friso in augustus.

Meer Vorstenhuizen