Carlos en familie koesteren herinneringen aan Maria Teresa

Vorsten

27-03-2020 11:05:54

Prins Carlos heeft een ontroerend eerbetoon gegeven aan zijn donderdag aan het coronavirus overleden tante prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma. Die stierf na een kort ziekbed op 86-jarige leeftijd in Parijs.

De prinses speelde zeker de afgelopen tien jaar, na het overlijden van haar geliefde broer prins Carlos Hugo, een belangrijke rol binnen de familie en steunde haar neven Carlos en Jaime en nichten Margarita en Carolina waar mogelijk.

“Haar overlijden is een groot verlies en doet ons intens verdriet”, aldus Carlos, sprekend als hoofd van het vorstenhuis Bourbon-Parma. “Maria Teresa was lange tijd nauw betrokken bij de strijd voor democratisering, sociale rechtvaardigheid en vrijheid in Spanje. In die levensmissie ondersteunde ze zowel haar eigen vader als haar broer en onze vader prins Carlos Hugo.”

Sociologe en antropologe

“Zij bewees ook de wetenschap grote diensten als sociologe en antropologe, door meerdere boeken te schrijven over de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in onder meer Frankrijk, Spanje, Latijns-Amerika en Italië. Wij bewonderen onze tante zeer om haar eruditie en toewijding, om zich altijd in te zetten voor mensen, vrede en voorspoed in de wereld”, schreef de hertog van Parma in zijn eerbetoon.

“Bovenal zullen we haar betrokkenheid, steun en liefde ongelooflijk missen. We koesteren de mooie herinneringen die we met haar en onze kinderen mochten hebben. Maria Teresa is gestorven in vrede. Wij wensen onze dierbare tante deze rust voor eeuwig toe.”

Maria Teresa was niet gehuwd en had geen kinderen. Ze wordt overleefd door haar drie zussen Marie-Françoise (91), Cecilia (84) en Maria de las Nieves (82) en haar broer prins Sixto (79), die heeft aangekondigd vrijdag een mis voor haar te willen laten lezen in Madrid. Sixto wil niets te maken hebben met de officiële tak van het vorstenhuis, van wijlen zijn broer Carlos Hugo en zijn neef prins Carlos.


Meer Bourbon-Parma

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft