Camilla biedt een hoefijzer aan

Vorsten

28-07-2014 16:35:00

OAKHAM – De Grote Zaal van het kasteel van Oakham is sinds maandag weer een bijzonder hoefijzer rijker. Camilla, hertogin van Cornwall, presenteerde een speciaal voor de gelegenheid gemaakt hoefijzer aan de ‘Lord of the Manor’. Die kon het kleinood daarop ophangen bij de 230 andere.

Camilla, samen met prins Charles op bezoek in het plaatsje in het graafschap Rutland, volgde een eeuwenoude traditie die van onder meer vooraanstaande leden van de koninklijke familie verlangt dat zij bij hun eerste bezoek aan het kasteel een hoefijzer aanbieden. De oudste in de verzameling is van koning Edward IV en is rond 1470 geschonken.

Charles was al eerder in het stadje geweest, dus hij kon tijdens het werkbezoek vooral genieten. Van bier bijvoorbeeld van de lokale Grainstore brouwerij. Die kon worden geproefd op de boerenmarkt die bezocht werd voor de gang naar Oakham Castle. ”Zij kwam allebei naar ons kraampje en proefden van de Rutland Bitter. Die vonden ze lekker licht”, aldus de trotse directeur van de brouwerij.

Camilla en Charles kregen op de markt ook honing aangeboden, een lamsbout en lokaal gebakken brood.

Meer Vorstenhuizen