Charles en Camilla vieren dag van de doden

Vorsten

2014-11-02 08:54:00

MINERAL DEL MONTE – Prins Charles en Camilla beginnen zondag aan hun reis door Mexico. Ze beginnen hun trip in het mijnbouwstadje Mineral del Monte in het midden van Mexico.

Dat Charles en Camilla hun Mexicaanse rondreis daar beginnen, heeft alles te maken met de historie tussen het stadje en het Verenigd Koninkrijk. Mineral del Monte is gesticht in de 18e eeuw maar begon te groeien in het begin van de 19e eeuw toen mijnwerkers uit het Britse Cornwall vanaf 1825 werden aangetrokken om de Mexicaanse zilvermijnen nieuw leven in te blazen. De plaats heeft dan ook een sterke Engelse invloed, wat goed te zien is aan de bouwstijl.

Naast mijnbouwtechnologieën introduceerden de mijnwerkers hun plaatselijke gerechten, zoals Cornish pasty. Ook leerden ze de Mexicanen voetballen. Mineral del Monte onderhoudt nog steeds een bloeiende relatie met het plaatsje Redruth in het Engelse graafschap Cornwall.

Allerzielen

De prins van Wales en de hertogin van Cornwall zullen zondag voor het eerst de dag van de doden meemaken. Día de los muertos is een belangrijke feestdag in het katholieke Mexico waarop de doden worden herdacht. Mexicanen komen bijeen om te bidden voor overleden vrienden en familieleden en bezoeken begraafplaatsen en nemen daarbij voedsel en drank mee.

Op het programma van prins Charles en Camilla staat zondag een bezoek aan de Cornische begraafplaats. Daar bevindt zich een Brits herdenkingsmonument van de Eerste Wereldoorlog. Bij dit enige Britse WOI-monument in heel Mexico leggen Charles en Camilla een krans.


Meer Vorstenhuizen