Charles geniet in Roemenië

Vorsten

01-06-2014 05:49:00

BOEKAREST – Prins Charles zijn jaarlijkse privébezoek aan Roemenië afgesloten met een korte toespraak voor studenten van de universiteit van Boekarest. Hij riep de Roemenen zaterdag op hun tradities te bewaren. “Die kunnen van enorm economisch voordeel zijn voor dit land”, aldus de Britse troonopvolger die sinds dinsdag in Roemenië was. De universiteit gaf hem een eredoctoraat.

Charles komt sinds 1998 in Roemenië, waar hij geniet van de ongerepte natuur. “Het is tijdloos, en het is de natuur waarover je als kind hebt gelezen”, aldus de prins van Wales. Hij gaat in Roemenië, en dan met name in Transsylvanië, wandelen, laat zich bijpraten over traditionele landbouw en natuurbehoud en bezoekt oude monumenten en kerken.

Charles heeft twee huisjes gekocht, die gehuurd kunnen worden wanneer hij niet in Roemenië verblijft. De prins komt bij voorkeur in mei, wanneer de veldbloemen op hun mooist zijn. Charles heeft Roemenië al vaker aangespoord de schoonheid van het landschap niet te bederven door ongebreidelde ontwikkelingen, zoals in West-Europa is gebeurd.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord