Delphine Boël aangekomen bij de rechtbank

Vorsten

2014-09-23 08:22:00

BRUSSEL – Delphine Boël is dinsdag gearriveerd bij de rechtbank in Brussel voor de rechtszaak die zij heeft aangespannen tegen de Belgische koning Albert II om hem te dwingen DNA af te staan voor een vaderschapstest. Ze vecht al jaren om erkenning door Albert, van wie zij beweert dat hij haar biologische vader is.

Boël eiste in juni vorig jaar dat Albert DNA zou afstaan, maar toen was hij nog zittend koning en volgens de wet ‘onschendbaar’. Kort daarna trad hij echter af ten gunste van zijn zoon Filip, waardoor een juridische procedure nu doorgang kon vinden.

Onlangs is uit een DNA-test gebleken dat de wettige vader van de kunstenares, Jacques Boël, niet haar biologische vader kan zijn. De 46-jarige Boël is volgens haar advocaat mr. Alain de Jonge niet uit op geld, maar op erkenning.

De advocaat zegt dinsdag in Het Laatste Nieuws dat hij aan het begin van de zitting gaat vragen om publiek en pers toe te laten. “Er is al zo veel verschenen over hun privéleven. Ik zie dan ook geen reden voor gesloten deuren.”


Meer Vorstenhuizen