Koningin Margrethe viert 76e verjaardag

Vorsten

16-04-2016 14:43:00

Koningin Margrethe viert zaterdag haar 76e verjaardag. Duizenden Denen juichten de vorstin toe toen zij met haar familie op het balkon van paleis Christian IX, onderdeel van het Amalienborg, verscheen.

Margrethe verscheen rond het middaguur op het balkon van haar woonpaleis, dat net is gerenoveerd. Prins Henrik verscheen tot vreugde van de Denen aan haar zijde. De echtgenoot van de koningin, die onlangs zijn titel liet wijzigen van prins-gemaal naar prins, was er vorig jaar in verband met een griepje niet bij.

Vervolgens voegden Margrethe’s kinderen en kleinkinderen zich onder luid gejuich bij de jarige vorstin en haar echtgenoot. Na de balkonscène vond achter gesloten deuren een lunch plaats. Traditiegetrouw kunnen de Denen een verjaardagswens voor de koningin achterlaten. Volgens het hof hebben veel Denen dat ook dit jaar weer gedaan.

Margrethe had op haar 76e verjaardag ook een cadeautje voor het volk. De Deense koninklijke familie heeft sinds zaterdag een nieuwe website, die ook geschikt is voor mobiele apparaten. Een van de eerste berichten op de site was een oproep aan alle Denen om hun foto’s van Margrethe en haar familie in te sturen. Enkele foto’s worden gebruikt op de vernieuwde website van de familie.

Meer Denemarken