Frederik feliciteert Filip bij galadiner

Vorsten

2015-04-15 19:22:00

KOPENHAGEN – De Deense koninklijke familie is bijzonder blij dat de Belgische koning Filip woensdag aanwezig is bij het verjaardagsdiner voor koningin Margrethe. “Heel fijn dat u er bent”, zei kroonprins Frederik tijdens zijn welkomstwoord bij het diner in Christiansborg Slot. Filip is woensdag zelf jarig. Hij is 55 jaar geworden. “We stellen het op prijs dat u hier bent en met ons meeviert”, zei Frederik die er in het Frans zijn gelukwensen aan toevoegde.

De kroonprins voerde kort het woord aan het begin van het diner in de Grote hal van het paleis, waar de koninklijke gasten aan een lange tafel over de volle lengte van de zaal zijn geplaatst. Koning Willem-Alexander heeft de koninginnen Silvia van Zweden en Mathilde van België als tafeldames. Koningin Máxima zit naast de jarige Filip en de Zweedse koning Carl Gustaf.

Op het menu staat onder meer heilbot, kruidensalade, ossenhaas, aardappeltjes met asperges en kaaspannenkoekjes en verjaardagstaart toe. De wijn is afkomstig van het wijngoed van prins-gemaal Henrik, die vanwege de griep verstek moest laten gaan bij het gala voor zijn echtgenote.


Meer België

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana