Geen buitenlandse gasten bij confirmatie Deense prins Christian

Vorsten

2021-05-07 08:51:15

De confirmatie van de 15-jarige Deense prins Christian vindt volgende week zaterdag in intieme kring plaats. Bij de plechtigheid zullen vanwege de coronacrisis geen buitenlandse gasten aanwezig zijn, blijkt uit de gastenlijst die het Deense hof heeft bekendgemaakt.

Dit betekent dat prinses Marie en prins Joachim, de tante en oom van Christian, met hun kinderen niet bij de plechtigheid kunnen zijn. Het gezin woont momenteel in Frankrijk. Ook enkele van Christians tantes, ooms en neven, die in Londen en Australië wonen, moeten thuisblijven. Eerder werd al bekend dat ook zijn peetouders, kroonprins Pavlos van Griekenland, kroonprinses Victoria van Zweden en het Noorse kroonprinselijke paar Haakon en Mette-Marit, niet naar Denemarken komen voor de confirmatie.

De plechtigheid wordt geleid door bisschop Henrik Wigh-Poulsen en vindt plaats in de kapel bij Fredensborg Paleis, de plek waar ook Christians vader kroonprins Frederik en koningin Margrethe werden geconfirmeerd. De viering achteraf is ook in besloten kring.

Prins Christian is het oudste kind van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary.


Meer Denemarken

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?