Gravin Alexandra praat over haar tweede scheiding

Vorsten

16-05-2016 13:25:00

Gravin Alexandra heeft in Denemarken de nodige stof doen opwaaien door in een interview met boulevardblad BT openhartig te praten over haar bliksemscheiding van haar tweede man Martin Jørgensen. De gravin was eerder getrouwd met prins Joachim, met wie ze twee kinderen heeft, de prinses Nikolai (16) en Felix (13).

Alexandra en Joachim gingen in 2005 na een huwelijk van tien jaar uit elkaar. Beiden hertrouwden Alexandra deed dat in 2007 met een veertien jaar jongere fotograaf. Ze verloor haar titel als prinses, maar bleef gravin van Frederiksborg.

“De verwachtingen zijn niet uitgekomen, we deelden niet dezelfde waarden”, aldus de gravin over haar tweede scheiding eind vorig jaar. In Denemarken kan dat online, via de website van de burgerlijke stand, en op die manier heeft ze Martin ook laten weten niet met hem verder te willen. “Ik had haast, ik wilde verder met mijn leven.”

Advocaat

Alexandra vertelde dat ze elkaar sindsdien ook niet meer hebben gesproken. Al het contact loopt via een advocaat. Ook de prinsen Nikolai en Felix zien hem niet meer, maar dat was niet zo erg, aldus Alexandra. “Ze hebben altijd maar één vader gehad”, zei ze verwijzend naar prins Joachim met wie ze de zorg voor de kleinkinderen van koningin Margrethe deelt.

Nikolai had haar wel uitvoerig ondervraagd over de beweegredenen, en respecteerde haar beslissing vertelde de gravin. “Een scheiding is altijd moeilijk voor kinderen”, wist ze. Voor Martin Jørgensen had ze weinig goede woorden over, hetgeen andere media prikkelde verder te gissen naar de oorzaak van de scheiding. In EkstraBladet vertelde Jørgensen dat zijn ex haar waarheid had verteld, maar dat die niet strookte met zijn kijk op het huwelijk. Hij liet zich echter nog niet verleiden om zijn verhaal te vertellen.

Meer Denemarken