Koningin Margrethe besluit haar zomertocht

Vorsten

2018-09-07 14:54:00

Koningin Margrethe heeft vrijdag in Svendborg haar laatste zomertocht met het koningsschip Dannebrog afgesloten. Het vaarseizoen van het koninklijk schip dat de vorstin deze zomer weer na tal van Deense plaatsen bracht, zit er bijna op. Volgende week neemt Margrethe officieel afscheid van de bemanning en gaat Dannebrog voor de wintermaanden aan de ketting.

De koningin was donderdag aangekomen in Svendborg op de zuidpunt van het eiland Funen, en had de nacht doorgebracht op het schip dat lag aangemeerd aan de Honnørkajen in de haven. Vrijdagochtend had ze nog drie bezoeken op haar programma staan. Daarbij zat het luiden van de bel voor een hardloopwedstrijd van de Oure kostschool en een rondgang door het bedrijf Gamle Mursten, dat uit afvalmateriaal bakstenen weet te maken.

Voor het afscheid op de kade ging Margrethe nog naar Villa Tårnborg, waar de Galerie DGV is gehuisvest. Ze kreeg een rondleiding en bekeek de tentoongestelde kunstwerken. De koningin wordt zaterdag verwacht in Fredensborg Slot, waar ze de komende dagen zal verblijven.
Meer Denemarken

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!