Koningin Margrethe en kroonprins Frederik bezoeken Duitsland

Vorsten

10-11-2021 10:11:52

De Deense koningin Margrethe brengt samen met kroonprins Frederik een werkbezoek aan Duitsland. Moeder en zoon zijn woensdag en donderdag samen in Berlijn. Op vrijdag en zaterdag bezoekt de koningin alleen München.

Het bezoek begint woensdag in Berlijn, waar Margrethe en Frederik eerst de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier en zijn vrouw ontmoeten. Daarna volgt een brunch met bondskanselier Angela Merkel en een bezoek aan het culturele centrum Humboldt Forum en de Brandenburger Tor. Verder legt het duo een krans bij Neue Wache bij Unter den Linden, een gedenkplaats voor slachtoffers van oorlog en tirannie. De avond wordt afgesloten met een staatsbanket in Schloss Bellevue, de ambtswoning van de bondspresident.

De royals openen donderdag een Deens-Duitse zakenconferentie. Daarnaast bezoekt de koningin verschillende culturele instellingen, waaronder conservatorium Barenboim-Said Akademie.

Op vrijdag reist de koningin alleen door naar München, waar ze weer culturele instellingen bezoekt. Ook gaat ze langs bij München Urban Colab, een zakencentrum dat zich richt op duurzaam ondernemen. Aan het einde van deze avond is een staatsbanket bij Residenz München. Het staatsbezoek eindigt zaterdag met een bezoek aan de Akademie der Bildenden Künste. De Akademie gaat samen met het kunstenfonds van Denemarken samenwerken.

Meer Denemarken