Koningin Margrethe geniet met familie van Franse zon

Vorsten

15-08-2021 21:36:57

De Deense koningin Margrethe is zoals iedere zomer weer van de Franse zon aan het genieten op haar Zuid-Franse vakantieadres Château de Cayx. Op Instagram plaatst de koninklijke familie een foto waarop de 81-jarig koningin met haar zoon Joachim en zijn kinderen Henrik en Athena staat.

De koningin is zomers gekleed op de foto. Ze draagt een groen shirtje, een witte wijde driekwartbroek en espadrilles met een lint om de enkels. Ook Joachim en zijn kinderen hebben iets zomers aangetrokken.

Maandag keert Margrethe na een week weer terug naar Denemarken. In 1974 kochten de koningin en prins Henrik het Château de Cayx, dat vlak bij de stad Cahors ligt. Het historische wijnkasteel is nu al 47 jaar het vaste vakantieadres van de koninklijke familie.

Margrethes man, prins Henri, werd geboren in de buurt van het chateau. Toen Henri nog leefde, brachten de koningin en haar man elke zomer enkele weken door in het Franse wijnkasteel. Na het overlijden van Henri in 2018 heeft Margrethe die traditie voortgezet.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft