Kroonprinses Mary spreekt Australische arts

Vorsten

2015-02-19 16:58:00

ADDIS ABEBA – Kroonprinses Mary van Denemarken heeft in Ethiopië het ziekenhuis bezocht waar de legendarische Australische arts Catherine Hamlin jarenlang werkte. De twee vrouwen dronken daarna samen een kopje thee op de veranda van het huis van de 91-jarige arts.

Tijdens haar driedaagse bezoek aan het Afrikaanse land bezocht Mary onder meer het Addis Abeba Fistula Hospital, dat gespecialiseerd is in gynaecologische chirurgie. Ze sprak met patiënten en chirurgen en was diep ontroerd door hun verhalen. Ze kon zelfs op bezoek bij een pasgeboren baby, die dankzij de zorgen van de medische staf gezond op de wereld kwam.

Na afloop van het ziekenhuisbezoek spraken dokter Hamlin en de kroonprinses onder het genot van een kopje lokale thee over het vooruitstrevende werk van het hospitaal. Ook nam Mary een ketting in ontvangst, gemaakt door de patiënten.

Catherine Hamlin vertrok 55 jaar geleden naar Ethiopië en heeft daar samen met haar man jarenlang als gynaecoloog en chirurg gewerkt. Ze werd tweemaal genomineerd voor de Nobelprijs en is op 91-jarige leeftijd nog steeds actief in het ziekenhuis.


Meer Denemarken