Kroonprinses Mary spreekt tijdens ‘Global Pride’

Vorsten

18-06-2020 18:21:22

De Deense kroonprinses Mary neemt op 27 juni deel aan de ‘Global Pride 2020’. Die wordt wereldwijd virtueel gehouden omdat vanwege de coronapandemie optochten en manifestaties ter gelegenheid van ‘gay pride’ niet mogelijk zijn. Het virtuele evenement waaraan tal van artiesten en politieke leiders deelnemen, is bedoeld als alternatief en is te volgen via sociale media zoals Facebook en YouTube.

“We zijn vereerd dat onze beschermvrouw, kroonprinses Mary, volgende week zal spreken op Global Pride 2020 om steun te geven aan de wereldwijde LGBTI + -gemeenschap. Stem af op 27 juni om haar toespraak te horen!”, berichtte de organisatie van de ‘world pride’ die volgend jaar in Kopenhagen en het tegenovergelegen Zweedse Malmö moet worden gehouden.

Een andere spreker is de ook in Nederland niet geheel onbekende homoseksuele Indiase prins Manvendra Singh Gohil (54), die in 2009 deelnam aan het BBC-reality televisieprogramma Undercover Princes en sindsdien op de bres staat van gayrechten in India en in Rajpipla, het vorstendom van zijn vader.

Andere sprekers op 27 juni zijn de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden, de Canadese premier Justin Trudeau, de Noorse premier Erna Stolberg, de Luxemburgse regeringsleider Xavier Bettel, de Londense burgemeester Sadiq Khan en tal van internationale sterren, onder wie ook Olivia Newton-John.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.