Margrethe bereidt zich voor op kerst

Vorsten

19-12-2015 14:18:00

KOPENHAGEN – De Deense koningin Margrethe is dit weekeinde aan het inpakken voor de kerstvakantie. Die brengt ze vanaf maandag door in Marselisborg Slot bij Aarhus, waar ze volgens de door het hof vrijgegeven agenda tot 30 december blijft. Dan gaan de koffers weer in de auto en gaat de koningin naar Fredensborg Slot, even buiten Kopenhagen.

De Deense koningin heeft dit jaar maar de helft van haar familie bij zich voor het kerstfeest. Kroonprins Frederik is met zijn vrouw en kinderen in Australië, waar de feestdagen worden doorgebracht bij de familie van kroonprinses Mary.

Alleen Margrethe’s zoon prins Joachim komt naar Marselisborg, samen met zijn echtgenote prinses Marie en hun twee kinderen prins Henrik en prinses Athena. Dat betekent dat ook Joachim zijn gezin niet compleet heeft. Zijn twee zoons uit zijn eerdere huwelijk, de prinsen Nikolai en Felix, brengen de kerstdagen door bij hun moeder gravin Alexandra.

Margrethe moet aan het einde van het jaar nog één keer aan de slag. Op oudejaarsavond zit heel Denemarken aan de buis gekluisterd voor haar nieuwjaarstoespraak. Op 1 januari is er dan meteen ook een receptie en diner in het paleis in Kopenhagen.

Meer Denemarken