17,1 miljoen Amerikanen keken naar interview met Harry en Meghan

Vorsten

09/03/2021 10:43 am

Het interview dat Oprah Winfrey hield met prins Harry en zijn vrouw Meghan werd zondagavond door 17,1 miljoen Amerikanen bekeken. Het twee uur durende gesprek werd op primetime uitgezonden op CBS en vooraf waren er al hoge verwachtingen over de uitspraken die het koppel zou doen, een jaar nadat ze hun taken voor het Britse koningshuis hadden neergelegd.

Het aantal kijkers nam toe gedurende het gesprek. In het eerste uur waren er 16,9 miljoen kijkers, in het tweede 17,3 miljoen. Daarmee was het aantal kijkers dubbel zoveel als het best bekeken programma in een normale week, schrijft The New York Times. Dat kan ook nog oplopen door mensen die op een later tijdstip terugkijken. CNN noemt het “een enorm aantal” in het gefragmenteerde Amerikaanse televisielandschap, zeker vergeleken met de gemiddeld 6,5 miljoen kijkers primetime de zondagavond een week eerder.

Harry en Meghan werden niet betaald voor het interview waarin zij openhartig spreken over de Britse koninklijke familie. CBS heeft het productiebedrijf van Oprah tussen de 7 en 9 miljoen dollar betaald voor de zendtijd.

In Nederland is het gesprek dinsdagavond om 20.30 uur te zien op Net5. Talpa wil niet zeggen hoeveel zij hebben betaald voor het interview. De Belgische zender Eén zond het gesprek met Harry en Meghan maandagavond al uit. Nog onbekend is hoeveel kijkers dat heeft getrokken.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk