Anne bij ‘stand up’ parade van squadron

Vorsten

23/07/2015 12:56 pm

CARTERTON – Prinses Anne brengt donderdag een squadron van de Britse luchtmacht tot nieuw leven. De Princess Royal, zoals de titel van koningin Elizabeths enige dochter luidt, is op de luchtmachtbasis RAF Brize Norton voor de ‘stand up’ ceremonie en parade van het LXX Squadron. Brize Norton is de grootste luchtmachtbasis van het land en ligt in het graafschap Oxfordshire.

Het squadron, een luchtmachteenheid, heeft zijn wortels in de Eerste Wereldoorlog en heeft met name in het Midden-Oosten zijn sporen verdiend. Het was vooral verantwoordelijk voor luchttransport, het laatst met Hercules-toestellen. Het squadron werd in 2010 ontbonden in afwachting van de komst van een nieuw werkpaard voor de Royal Air Force, de Airbus A400M Atlas.

Nu dat toestel er is, wordt het squadron weer gevormd – met een ‘stand-upceremonie’. In mei is de standaard weer uit de mottenballen gehaald, en alvast naar de basis gebracht. Prinses Anne is ere commodore van de Luchtmacht, en is in die hoedanigheid gevraagd om bij de plechtigheid aanwezig te zijn.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk