Anne opent postkantoor South Georgia

Vorsten

2016-01-18 10:52:00

KING EDWARD POINT – Prinses Anne is tijdens haar bezoek aan South Georgia en de South Sandwich Islands, een Brits overzees gebied in het zuiden van de Atlantische oceaan, meteen aan het werk gezet. De dochter van koningin Elizabeth mocht het gerestaureerde postkantoor openen, dat is opgeknapt met hulp van Groot-Brittannië en Noorwegen.

De Noren hadden jarenlang walvisvaardersstations op South Georgia en in Grytviken zijn nog een museum en een kerkje die aan de Noorse aanwezigheid op de eilanden herinneren. Tegenwoordig is South Georgia nauwelijks bewoond. Naast een Britse regeringsfunctionaris, een beambte van het postkantoor en staf van het museum, zijn er alleen een handvol wetenschappers die onder meer het weer in de gaten houden en de natuur bestuderen.

Prinses Anne is sinds vorige week met haar man Tim Laurence op bezoek in de Falklandeilanden en op de zuidelijker gelegen South Georgia. De aanwezigheid van de prinses onderstreept nog eens de Britse claim op de nabij Antarctica gelegen eilanden die ook worden opgeëist door Argentinië, dat in 1982 beide eilandengroepen bezette. Er was een oorlog voor nodig om de Argentijnen weer weg te krijgen. Anne’s jongere broer prins Andrew vocht destijds mee aan Britse kant.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig