Brief Elizabeth goed voor 18.000 euro

Vorsten

2016-04-24 13:06:00

Een brief geschreven door prinses Elizabeth in de zomer van 1947 heeft bij een veiling 18.000 euro opgebracht. Dat meldt het Britse veilinghuis Chippenham Auction Rooms zondag. De verkoopwaarde was vooraf conservatief ingeschat op 1000 tot 1500 euro. Wie is de koper is, wil het veilinghuis niet bekendmaken.

In de twee pagina’s tellende handgeschreven brief beschreef Elizabeth enkele maanden voor haar huwelijk hoe ze haar aanstaande echtgenoot prins Philip had ontmoet. De prinses was dertien toen ze aan Philip werd voorgesteld, en toen ze elkaar enkele jaren later weer tegenkwamen was het snel duidelijk dat ze zouden trouwen. Elizabeth vertelde hoe ze een keer ontsnapten aan een paparazzo, en hoe ze in Londense nachtclubs uitgingen.

Elizabeth schreef ook dat haar trouwring volgens koninklijke traditie gemaakt zou worden uit goud uit Wales. Dat de latere koningin dit aan het papier toevertrouwde kwam omdat haar medewerking was gevraagd aan een herinneringsboek dat ter gelegenheid van het koninklijk huwelijk op 20 november 1947 zou worden gepubliceerd.


Meer Verenigd Koninkrijk