Britse media: koning Charles geeft huis van Harry aan Andrew

Vorsten

01/03/2023 1:11 pm

Koning Charles heeft de sleutels van Frogmore Cottage, het voormalig huis van prins Harry, aan prins Andrew aangeboden. Dat schrijven althans verscheidene Britse media. De laatste spullen van Harry en zijn vrouw Meghan worden binnenkort naar Californië verscheept, waar het stel nu woont.

Frogmore Cottage staat op Home Park in Windsor en is onderdeel van het landgoed van koning Charles. Het huis met tien slaapkamers was de eerste woning van Harry en Meghan. Zij kregen het vlak na hun bruiloft in 2018 ‘cadeau’ van koningin Elizabeth. Toen het stel zo’n twee jaar later naar Californië verhuisde, hielden Harry en Meghan het huis wel aan als hun Britse verblijf.

Harry en Meghan zijn zelden meer in het Verenigd Koninkrijk te vinden en daarom zou koning Charles besloten hebben de woning aan zijn broer prins Andrew te geven. Die zou binnenkort zijn huidige woning, de Royal Lodge, uit moeten omdat Charles de toelages van Andrew zou willen inperken. Daardoor zou de Royal Lodge, tot groot ongenoegen van Andrew, te duur voor hem worden.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk