Britse royals staan stil bij St. Patrick’s Day

Vorsten

17-03-2020 13:56:51

Hoewel de jaarlijkse parade van St. Patrick’s Day dit jaar niet doorgaat, hebben leden van het Britse koningshuis op Instagram wel stilgestaan bij de feestdag. Prins William en zijn vrouw Catherine, die de Irish Guards jaarlijks eren voorafgaand aan de traditionele parade in het Engelse Hounslow, brengen dinsdag een eerbetoon aan het regiment. Koningin Elizabeth wenst haar volgers dinsdag een fijne St. Patrick’s Day.

De parade werd niet afgezegd vanwege de coronacrisis, maar omdat de meerderheid van het regiment in andere landen is gestationeerd. Zo delen William en Catherine op Instagram een reeks foto’s van de Irish Guards in Zuid-Soedan en Irak. Volgens het koppel heeft het Ierse regiment aangetoond dat het trouw en daadkrachtig is in verschillende heftige operaties.

De Cambridges vieren St. Patrick’s Day normaal gesproken in Hounslow. Daar overhandigt Catherine klavertjevierspelden, het Ierse nationale symbool, aan militairen, brengt William een saluut en vaak drinken de twee ook een pint Guinness om de feestdag af te sluiten.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft