Britse royals waarschuwen paparazzi

Vorsten

14/08/2015 11:48 am

LONDEN – De Britse koninklijke familie heeft vrijdag paparazzi gewaarschuwd niet steeds gevaarlijker capriolen uit te halen in hun pogingen om de tweejarige prins George te fotograferen.

Fotografen volgen George en zijn oppas door parken in Londen en rijden achter auto’s aan die uit de koninklijke verblijven komen. De politie trof een fotograaf aan in een geblindeerde auto bij een speeltuin waar het prinsje wel eens speelt, verklaarde Kensington Palace, waar George met zijn ouders William en Catherine woont. “De tactieken die worden gebruikt zijn steeds gevaarlijker.”

Het prinselijk paar wil dat de kinderen in het openbaar kunnen spelen zonder gefotografeerd te worden. “De overgrote meerderheid van de media wereldwijd weigert om dit soort foto’s te plaatsen. Dat is een belangrijke en lovenswaardige houding waar de Hertog en de Hertogin van Cambridge erg dankbaar voor zijn”, zo staat in de brief te lezen.

Achtervolging

William is vastbesloten zijn gezin tegen opdringerige paparazzi te beschermen. De zaak ligt extra gevoelig bij hem, omdat zijn moeder prinses Diana in 1997 om het leven kwam na een wilde achtervolging door persfotografen in Parijs.

Via Twitter bedankten de de Hertog en de Hertogin van Cambridge iedereen voor alle steun die ze de afgelopen maanden mochten ontvangen. Ze waren blij dat ze foto’s van hun kinderen prins George en prinses Charlotte konden delen en willen dat de komende maanden en jaren blijven doen. Ze hopen George en Charlotte in de toekomst nog vaak mee te kunnen nemen naar publieke evenementen, waar fotografen ze op een prettige manier, die geen inbreuk maakt op hun privacy, kunnen vastleggen.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk