Britten eren prins Philip met 41 saluutschoten

Vorsten

2021-04-10 07:08:49

In delen van het Verenigd Koninkrijk zullen zaterdagmiddag een kleine drie kwartier saluutschoten te horen zijn vanwege het overlijden van prins Philip. In onder meer de steden Londen, Edinburgh, Cardiff, Belfast en Gibraltar klinken vanaf 13.00 uur Nederlandse tijd 41 saluutschoten, meldt het Britse ministerie van Defensie.

De ceremonie duurt in totaal veertig minuten, waarbij iedere minuut een saluutschot wordt gegeven. Ook marineschepen doen mee aan het eerbetoon aan de prins, die tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Britse marine diende.

Vrijdag werd al bekend dat Philip geen staatsbegrafenis krijgt en zijn lichaam ook niet opgebaard zal worden in een staatsgebouw. Hij zou daar zelf geen behoefte aan hebben gehad. De begrafenis is in lijn met de gebruiken en de wensen van de prins, aldus de autoriteiten.

De overleden 99-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth zal wel worden opgebaard op Windsor Castle, voorafgaand aan de begrafenis in St. George’s Chapel in deze koninklijke residentie. Naar verwachting worden dit weekend nog meer details bekend gemaakt over de begrafenis.


Meer Verenigd Koninkrijk