Britten willen niet schoonmaken voor Queen

Vorsten

05/01/2016 1:42 pm

LONDEN – Een campagne om de Britse straten op tijd schoon te krijgen voor de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth II lijkt niet helemaal het gewenste effect te hebben. Via Twitter laten talloze mensen blijken dat zij weinig zien in ‘Clean for the Queen’.

Elizabeth is op 21 april jarig, maar haar verjaardag wordt pas in juni uitgebreid gevierd. De ‘antirommelcampagne’ Clean for the Queen, die in het najaar werd afgetrapt, hoopt een miljoen mensen ertoe te bewegen van 4 tot en met 6 maart vrijwillig hun steentje bij te dragen aan de strijd tegen zwerfvuil. “Het beste verjaardagscadeau voor de koningin is een schoon land”, zei initiatiefnemer Adrian Evans eerder.

Zijn enthousiasme wordt niet door iedereen gedeeld. Bij veel twitteraars overheerst het cynisme. “Mijn onderdanen, ga naar buiten en #CleanForTheQueen”, schrijft een van hen. “Ik wil dat de straten straks blinkend schoon zijn, zodat ik er met mijn gouden koets overheen kan rijden.” Een ander kiest zelfs voor de aanval: “Boeren! Slaven! Hou geen rekening met het milieu omdat je dat zelf wil, maar doe het voor de grootste subsidieslurper van allemaal! #CleanForTheQueen.”

Gelukkig voor de bedenkers zijn er ook positieve reacties op de campagne. “Waarom zijn jullie zo boos over #CleanForTheQueen?”, vraagt iemand zich af. “Ruim gewoon je troep op omdat je een schoon land wilt en doe verder niet zo moeilijk.”

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk