Camilla geraakt door slachtoffers geweld

Vorsten

27/01/2016 8:14 pm

LONDEN – Camilla, de echtgenote van de Britse prins Charles, werd woensdag zichtbaar emotioneel geraakt tijdens gesprekken met slachtoffers van huiselijk geweld.

De hertogin van Cornwall bracht enige tijd door met vrouwen die haar vertelden over hun ervaringen met huiselijk geweld door hun partners. Camilla raakte tot tranen toe geroerd door de verhalen.

Een van de vrouwen die Camilla haar tragische levensverhaal vertelde was Diana Parks, wier dochter werd vermoord door haar partner. Hello! beschrijft hoe Camilla de vrouw troostte en beloofde alles te doen om haar te helpen.

Moedig

De 68-jarige Camilla bezocht een evenement van de benefietorganisatie SafeLives, die zich ten doel heeft gesteld een einde te maken aan huiselijk geweld in Groot-Brittannië. SafeLives heeft al 67.500 slachtoffers bijgestaan en hun 76.000 kinderen.

Camilla wil het onderwerp hoog op de nationale agenda, zei ze. ”Het is zo belangrijk dat mensen zoals jullie hun mond opendoen, anders verdoezelen we het. Dit probleem is te belangrijk om te negeren”, sprak Camilla. Ze richtte zich tot Diana en zei: ”Nog zo’n ongelooflijk moedige vrouw. Verhalen als deze moeten naar buiten, anders wordt huiselijk geweld een taboe. Ik wil alles doen wat in mijn vermogen ligt om te helpen bij deze kwestie. Jullie verhalen dragen bij aan het bewustzijn.”

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk