Charles en Camilla arriveren op Schots landgoed

Vorsten

13-08-2021 11:29:50

Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben naar alle waarschijnlijkheid hun intrek genomen in hun Schotse onderkomen Birkhall voor een vakantie. Dat schrijft de Daily Mail op basis van foto’s van het paar dat onderweg is naar het landgoed.

Birkhall ligt op een steenworp afstand van Balmoral Castle waar koningin Elizabeth, prins Andrew en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson momenteel zitten. De kans is groot dat Charles binnenkort zijn broer onder ogen zal komen om te praten over de laatste ontwikkelingen rond de misbruikzaak die tegen Andrew is aangespannen.

Donderdag schreef The Times al dat het uitgesloten lijkt dat prins Andrew ooit nog terugkeert in het openbare leven. Charles zou geen weg meer terug zien. Volgens een bron houdt Charles van zijn broer maar is de zaak “ongewenste reputatieschade” voor de koninklijke familie en is het probleem “onoplosbaar”.

De Amerikaanse Virginia Giuffre beschuldigt Andrew ervan haar ongeveer twintig jaar geleden te hebben misbruikt toen ze minderjarig was. De vrouw maakte maandag bekend dat ze naar de rechter in New York stapt. Omdat een wet vervalt kunnen slachtoffers van kindermisbruik daar een civiele zaak aanspannen ondanks het verstrijken van de verjaringstermijn.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord