Charles en Camilla herdenken Waterloo

Vorsten

18/06/2015 1:56 pm

LONDEN – Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben donderdag in St Paul’s Cathedral een bijzondere herdenking bijgewoond. Tijdens de dienst werd de Slag bij Waterloo, waarbij definitief werd afgerekend met de Franse heerser Napoleon, herdacht.

Het is donderdag precies tweehonderd jaar geleden dat de slag plaatsvond. Bij de herdenking in Londen waren onder anderen ook prins Edward (graaf van Wessex), de Hertog en de Hertogin van Gloucester en de burgemeester van Londen Boris Johnson aanwezig, net als afstammelingen van militairen die aan de slag deelnamen.

De zoon van koningin Elizabeth en zijn vrouw Camilla waren woensdag nog in België vanwege dezelfde historische gebeurtenis. Daar woonden de prins en de Hertogin van Cornwall namelijk de openingsceremonie van de tweehonderdste herdenking van de Slag bij Waterloo bij.

In Waterloo, bij Brussel, vond donderdag ook een herdenking plaats. Daar waren koning Willem-Alexander, koningin Máxima, de Belgische koning Filip en koningin Mathilde aanwezig. Net als de groothertog en de groothertogin van Luxemburg en de Britse hertog van Kent.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk