Charles en Camilla leggen kransen in Belgrado

Vorsten

16/03/2016 8:54 pm

Prins Charles en echtgenote Camilla zijn woensdag in Belgrado aangekomen voor een tweedaags officieel bezoek. Het paar kwam uit Kroatië, waar maandag de rondreis door de westelijke Balkan van de prins van Wales en de hertogin van Cornwall begon. Na Servië staan ook nog bezoeken aan Montenegro en Kosovo op het programma.

De visite aan Servië staat onder meer in het teken van 180 jaar betrekkingen tussen Londen en Belgrado. Relaties die veel ups en downs hebben gekend, zo schreef de Britse ambassadeur Denis Keefe in een artikel voor de Servische krant Politika.

In beide wereldoorlogen stonden Britten en Serviërs aan dezelfde kant. Charles en Camilla bezochten woensdag in gezelschap van president Tomislav Nikolic dan ook twee begraafplaatsen, de Nieuwe Begraafplaats waar een crypte is met de stoffelijke resten van de verdedigers van Belgrado en de begraafplaats van het Gemenebest. Op beide plekken werden kransen gelegd.

Camilla ging daarna naar een project dat wordt gesteund door toptennisser Novak Djokovic, terwijl Charles de oude fortificaties langs Donau en Sava en het kasteel van Belgrado bezocht. Donderdag staat er ook een ontmoeting op het programma met de Servische kroonprins Aleksandar, een goede bekende van Charles.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk