Charles heeft ook paarden in races Royal Ascot

Vorsten

18/06/2016 11:33 am

Prins Charles heeft deze week bij de paardenraces van Royal Ascot zijn debuut gemaakt als eigenaar van renpaarden. De prins en zijn echtgenote Camilla hebben twee paarden ingeschreven voor de zo nauw met de koninklijke familie verbonden races.

Zaterdag komt de vier jaar oude Pacify uit in de Wolferton Handicap en vrijdag liep de drie jaar oude Carntop al in de King Edward VII Stakes. Zonder succes overigens. Het dier finishte als vijfde, maar volgens de trainer was dat niet onverwacht. “Carntop is nog jong en onervaren”, zei Ralph Beckett tegen de Express.

De twee paarden van Charles en Camilla, anders dan de prins een fervent paardenliefhebster, zijn niets vergeleken met de dertig volbloed renpaarden van koningin Elizabeth. In de renwereld wordt gehoopt dat Charles, die na het overlijden van zijn moeder haar paarden en fokkerij zal erven, ook het enthousiasme en de belangstelling voor de sport van haar overneemt.

Herinneringen

Koningin Elizabeth slaat geen dag van Royal Ascot over, terwijl Charles doorgaans maar één dag komt kijken. De Queen schreef in het programmaboekje van dit jaar dat het bijwonen van de races op Ascot tot haar dierbaarste herinneringen behoort. Vrijdag zag ze daar haar ex-schoondochter Sarah, hertogin van York, ook even.

‘Fergie’ vergezelde haar man prins Andrew en dochter prinses Beatrice naar de paardenraces, maar was niet welkom in de koninklijke loge. Daar heeft naar verluidt prins Philip jaren geleden al zijn veto over uitgesproken. Sarah was tot vorig jaar twintig jaar niet meer op Ascot geweest.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk