‘Cressida is familie van Winston Churchill’

Vorsten

2014-03-12 16:08:00

LONDEN – Cressida Bonas, de vriendin van prins Harry, is familie van de legendarische Britse oud-premier Winston Churchill. Lady Georgiana Spencer-Churchill was de tante van de staatsman en ze zou ook de over-overgrootoma van de 25-jarige Cressida zijn. De stamboom van de familie van Bonas is volgens de Britse krant The Sun nauwkeurig bijgehouden. In haar familie zitten meer politici, maar dit zou de eerste keer zijn dat ze aan Churchill is gelinkt. Voor de duidelijkheid heeft de krant een plaatje van de stamboom van de familie afgedrukt.Een ander bekend familielid van Cressida zou Augustus Henry FitzRoy zijn. Hij was vanaf 1768 voor 15 jaar de premier van Groot-Brittannië. William Cosby, gouverneur van New Jersey en New York in 1732, en de hertogen van Marlborough worden ook als verre familieleden genoemd.

“Met premiers en koloniale gouverneurs in haar bloedlijn zal ze zich wel thuis voelen in het paleis”, vertelt een medewerker van Ancestry.com. De relatie tussen prins Harry (29) en Cressida zou steeds serieuzer worden. Vorige week vergezelde Bonas de prins bij een officieel bezoek. De geruchten dat een verloving op handen is worden hierdoor steeds sterker.


Meer Verenigd Koninkrijk

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.