Eerste portret van Charles als koning onthuld

Vorsten

29/03/2023 8:11 am

Voor het eerst is er een geschilderd portret onthuld van koning Charles sinds hij in september vorig jaar de Britse troon besteeg. Schilder Alastair Barford maakte het onofficiële portret van de koning op basis van foto’s en schetsen, meldt Sky News.

Op het oliedoek draagt Charles een blauw pak, een wit overhemd en een roze stropdas en dito pochet. Zijn linkerhand houdt Charles op het portret losjes in de zak van zijn jasje. Charles poseerde niet voor het werk, Barford baseerde zich op foto’s en schetsen die hij van de koning maakte tijdens een receptie op Buckingham Palace in februari.

De 35-jarige schilder wilde een “persoonlijk en intiem” beeld van de koning maken. “Ik wilde zijn warmte en gevoeligheid vastleggen en de empathie die hij toont tijdens ontmoetingen met mensen”, zegt hij. “Het was belangrijk dat ik een sympathieke uitdrukking vastlegde.”

Barford schilderde het portret in een tijdsbestek van twee weken. In 2015 maakte hij ook al een portret van Charles’ moeder, wijlen koningin Elizabeth.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk