Elizabeth feliciteert astronaut Peake

Vorsten

2015-12-16 12:07:00

LONDEN – Koningin Elizabeth heeft de Britse astronaut Tim Peake gefeliciteerd met zijn ‘historische’ reis naar ruimtestation ISS dinsdag. In het bericht, dat verscheen op de officiële Twitterpagina van de Britse monarchie, zegt de vorstin: ”Prins Philip en ik zijn verheugd dat we onze gelukswensen kunnen overbrengen aan majoor Timothy Peake voor het bereiken van het internationale ruimtevaartstation.”

Peake is de eerste Brit die is geselecteerd door de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) om naar het rondcirkelende ruimtestation ISS te reizen. Eerdere Britten in de ruimte werkten voor het Amerikaanse NASA of waren op een missie gefinancierd met privégeld.

Elizabeth voegt eraan toe dat ze hoopt dat het werk van de astronaut ‘een inspiratie is voor een nieuwe generatie van wetenschappers en ingenieurs’. “De gedachten en gebeden van het hele land zijn met hem en de bemanning, zeker in deze tijd van het jaar”, vervolgt ze. Ook wenst ze Peake een productieve missie en een veilige terugkeer naar aarde.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt