Elizabeth krijgt 4e staatsbezoek uit Mexico

Vorsten

15/11/2014 3:43 pm

LONDEN – De Britse koningin Elizabeth weet nu al wat ze op 3 maart 2015 gaat doen. Die dag komt de Mexicaanse president Enriqe Peña Nieto met zijn vrouw over voor een driedaags staatsbezoek.

De koningin en prins Philip zelf bezochten het Latijns-Amerikaanse land voor het laatst in 1983. Prins Charles en echtgenote Camilla waren er eerder deze maand. Het wordt voor koningin Elizabeth in haar dan 63-jarige regeringstijd het vierde staatsbezoek uit Mexico.

Staatsbezoeken worden niet altijd zo lang van tevoren bekendgemaakt, om te voorkomen dat er negatieve publiciteit ontstaat door politieke verwikkelingen of andere zaken die een buitenlandse reis van het staatshoofd in de weg staan. Ook kan het bezoek op het laatste moment worden uitgesteld vanwege ziekte of een natuurramp.

Traditiegetrouw krijgt koningin Elizabeth per jaar twee staatsbezoeken. Dit jaar kreeg ze in april bezoek van de president van Ierland en vorige maand was de president van Singapore op staatsbezoek. Het laatste staatsbezoek uit Mexico was in 2009, toen Peña Nieto’s voorganger Felipe Calderón Hinojosa naar Londen kwam.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk