Emma Corrin: vraag om Diana te spelen voelde als huwelijksaanzoek

Vorsten

20-08-2021 17:49:13

Emma Corrin herinnert zich nog goed hoe ze voor het eerst werd gevraagd om prinses Diana te spelen in de Netflix-serie The Crown. De 25-jarige actrice zegt dat de vraag, gesteld door regisseur Ben Caron, voelde als een huwelijksaanzoek.

In de nieuwste editie van het tijdschrift People vertelt Emma hoe en wanneer ze voor het eerst voet op de set van de populaire serie over het Britse koningshuis zette. De actrice maakt haar entree in seizoen vier, maar werd tijdens de productie van de derde reeks al gevraagd of ze een keer langs wilde komen.

“Ze deden nog wat shots voor seizoen drie en vroegen of ik naar de set wilde komen voor een scriptlezing met Josh O’Connor (de acteur die de rol van prins Charles zou spelen, red.)”, herinnert Emma zich. Regisseur Ben Caron en producer Suzanne Mackie waren erbij en lieten de twee een bepaalde scène meerdere keren spelen.

Op een gegeven moment richtte Caron zich tot Mackie en vroeg haar of hij “het” toen eindelijk mocht vragen. “Dus toen ging hij een soort van op z’n knie zitten en vroeg hij of ik Diana wilde spelen”, aldus Emma. “Het voelde als een soort huwelijksaanzoek.”

Meer Verenigd Koninkrijk