Harry eert leden Explosievenopruimingsdienst

Vorsten

2015-10-22 15:12:00

LONDEN – Prins Harry heeft donderdag leden van de Explosievenopruimingsdienst in het zonnetje gezet. De prins was in St Paul’s Cathedral bij een bijeenkomst ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de Explosive Ordnance Disposal, de Britse EOD.

Harry, die tweemaal in Afghanistan diende, sprak onder anderen met nabestaanden van militairen die sneuvelden. Ook nam de prins de tijd voor twee leden van de EOD die tijdens hun werk in Afghanistan beide benen verloren. Harry zwaaide eerder dit jaar na tien jaar af bij het Britse leger. De 31-jarige prins is onder meer vrijwilliger bij de Personnel Recovery Unit van London District, waar hij gewonde soldaten helpt bij hun revalidatie.

De Explosive Ordnance Disposal ontstond in oktober 1940 en had aanvankelijk als taak tienduizenden blindgangers tijdens de Tweede Wereldoorlog onschadelijk te maken. Later werd de Britse Explosievenopruimingsdienst ook ingezet in Noord-Ierland, Bosnië, Irak en Afghanistan. Tijdens de dienst in St Paul’s Cathedral werd stilgestaan bij de geschiedenis van de EOD en haalden leden en oud-leden van de dienst herinneringen op.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana