Harry en Meghan betalen overheidsgeld verbouwing terug

Vorsten

18/01/2020 9:23 pm

Harry en zijn vrouw Meghan betalen de verbouwing van Frogmore Cottage alsnog uit eigen zak. Het overheidsgeld dat in de renovatie van hun onderkomen op het landgoed Windsor werd gestoken, volgens de BBC zo’n 2,4 miljoen pond, betaalt het stel terug. Dat maakte Buckingham Palace zaterdag bekend.

De afspraak maakt deel uit van de overeenkomst die Harry en Meghan met de Britse koninklijke familie sloten over hun toekomst. Het stel gaf tien dagen geleden aan afstand te willen nemen van het koningshuis, onder meer om meer tijd door te kunnen brengen in Noord-Amerika. Zaterdagavond maakte Buckingham Palace bekend dat Harry en Meghan de titels zijne/hare koninklijke hoogheid vanaf het voorjaar niet meer gebruiken en koningin Elizabeth niet langer formeel vertegenwoordigen. Daarom ontvangen de twee straks geen publieke middelen meer voor hun koninklijke taken.

Frogmore Cottage blijft de woning waar Harry, Meghan en hun zoontje Archie verblijven als ze in het Verenigd Koninkrijk zijn. Harry en Meghan betrokken het onderkomen in april, een paar weken voordat Archie werd geboren. Met hem willen ze meer tijd doorbrengen in vermoedelijk Canada, waar Meghan woonde voordat ze met Harry trouwde, en waar het stel minder last heeft van de vaak opdringerige pers.

Elizabeth sprak zaterdag de hoop uit dat Harry en Meghan nu “een gelukkiger en vreedzaam nieuw leven op kunnen bouwen”. De Queen, die benadrukte dat haar kleinzoon en zijn gezin altijd “geliefde leden van mijn familie zullen zijn”, erkende de uitdagingen waarmee Harry en Meghan sinds dag één van hun relatie te maken hebben gehad. De relatie van het stel werd breed uitgemeten in de media, en lang niet altijd positief. Harry had het over pesten en zei te vrezen dat de geschiedenis zich zou herhalen. Daarmee doelde hij op de dood van zijn moeder Diana, die in 1997 om het leven kwam bij een auto-ongeluk toen ze werd achtervolgd door paparazzi.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk