Harry valt van paard tijdens polowedstrijd

Vorsten

28/11/2015 4:26 pm

PAARL – Prins Harry is zaterdag van zijn paard gevallen tijdens een polowedstrijd in Zuid-Afrika. De polowedstrijd was georganiseerd om geld op te halen voor zijn stichting Sentebale, die zich richt op kinderen met aids en hiv in Lesotho.

Na zijn val stond de prins weer gewoon op om even buiten het veld te lopen. Of hij verwondingen aan zijn val heeft overgehouden is niet bekend. Volgens Daily Mail is dat niet waarschijnlijk, want een paar minuten na zijn val zat de prins weer op zijn paard om verder te spelen.

De prins is de aanvoerder van zijn Sentabale-team. De aanvoerder van zijn tegenstander is Nacho Figueras, een professionele polospeler, Ralp Lauren-model en Sentebale-ambassadeur. Cathy Ferrier, directeur van Sentebale, vertelde voorafgaand aan de wedstrijd dat ze hoopt dat er nog meer geld wordt opgehaald dan bij de laatste editie. “Zodat we meer kinderen in Lesotho en in andere Afrikaanse landen kunnen helpen.”

Sentabale werd ongeveer tien jaar geleden opgericht door prins Harry en prins Seeiso van Lesotho. De stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen met aids en hiv in het Afrikaanse koninkrijk. Prins Harry kwam eerder deze week aan in Lesotho. Hij opende daar een nieuw kindercentrum van zijn stichting. Na zijn bezoek aan Lesotho reisde de prins door naar Zuid-Afrika. Daar blijft hij nog tot en met 3 december.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk