Joelende fans Liverpool tijdens volkslied voor aanvang wedstrijd

Vorsten

06/05/2023 9:11 pm

Fans van de voetbalclub Liverpool hebben tijdens het spelen van het volkslied gejoeld. De Britse voetbalbond FA had de voetbalclubs opgeroepen het volkslied te draaien vanwege de kroning van koning Charles. Bij Liverpool ging dat dus niet goed.

Voor aanvang van de competitiewedstrijd tegen Brentford begonnen de fans spontaan te joelen en boe te roepen toen de eerste klanken van God Save the King te horen waren. Daarna gingen de supporters op Anfield Road, het stadion van Liverpool, luidkeels hun club aanmoedigen, maar het volkslied was toen nog niet voorbij.

Vrijdag had Liverpool laten weten het volkslied toch te laten klinken, ook al wist de club dat veel van de fans daar niet van gediend waren. Dat de supporters het niet op het Britse koningshuis en de autoriteiten hebben, bleek al bij eerdere gelegenheden. Zo werd er ook gejoeld vlak voor de FA Cup Final van vorig seizoen toen het volkslied te horen was, meldt persbureau Reuters.

Hillsborough

Inwoners van Liverpool stellen dat ze stelselmatig worden achtergesteld door de Britse overheid, met als dieptepunt het in de doofpot stoppen van het falende optreden van de politie tijdens het Hillsborough-drama in 1989. Daarbij kwamen 97 Liverpool-fans om het leven.

De Duitse manager Jürgen Klopp van Liverpool zei geen expert te zijn op het gebied van Engelse geschiedenis of de monarchie. Hij wenste koning Charles wel het beste “niet alleen vandaag, maar ook voor de toekomst”.





Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk