Koningin Elizabeth bij herdenking VE Day

Vorsten

03/04/2015 8:03 am

LONDEN – Koningin Elizabeth II is op 10 mei aanwezig bij een herdenkingsdienst ter gelegenheid van de zeventigste viering van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ze wordt vergezeld door haar man, prins Philip. Ook prins Charles en zijn vrouw Camilla zijn aanwezig bij de dienst in Westminster Abbey in Londen, zo maakte Buckingham Palace vrijdag bekend.

De dienst vindt plaats op de derde dag van feestelijkheden rond Victory in Europe Day (VE Day). De Britten vieren jaarlijks op 8 mei de capitulatie van Duitsland in 1945. Dit jaar wordt op 8 mei om 15.00 uur met twee minuten stilte stilgestaan bij het moment waarop Winston Churchill de overwinning op Duitsland bekendmaakte. Daarna is er op zaterdag 9 mei onder meer een groot concert met bekende artiesten in Londen met een jaren 40-thema, dat door de BBC wordt uitgezonden.

Ook de herdenkingsdienst in Westminster Abbey op zondagochtend 10 mei is live op tv te volgen. Er worden onder meer veteranen en vertegenwoordigers van de geallieerde landen voor uitgenodigd. Na de dienst volgt een parade van de kerk naar Horse Guards Parade.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk