Koninklijke familie zwaait op balkon naar toegestroomd publiek

Vorsten

06/05/2023 4:11 pm

De Britse koning Charles en koningin Camilla hebben op het balkon van Buckingham Palace gezwaaid naar het publiek. De Mall tussen het paleis en Trafalgar Square was helemaal volgestroomd met tienduizenden mensen die een glimp van het gekroonde paar op wilden vangen.

Prins William, prinses Catherine en hun kinderen George, Charlotte en Louis vergezelden het koningspaar. Ook prinses Anne en prins Edward zwaaiden mee. Daarnaast stonden een aantal oudooms van Charles, de hertogen van Kent en Gloucester, op het balkon.

Zij waren getuigen van een zogeheten flypast, die precies over het paleis heen vloog. Formaties van de marine, het leger en de mariniers gaven daarmee een saluut aan het net gekroonde koningspaar.

Nadat de koninklijke familie van het balkon was verdwenen, kwamen Charles en Camilla terug om nog een laatste keer het publiek toe te zwaaien. Daarmee kwam een einde aan de officiële plechtigheden.

Zondag vinden in heel het Verenigd Koninkrijk straatfeesten plaats en wordt bij Windsor Castle een kroningsconcert gehouden. Om de viering compleet te maken is maandag een nationale feestdag.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk