Malta verwacht Elizabeth in 2015

Vorsten

03/12/2014 2:42 pm

LA VALETTA – Malta verwacht dat koningin Elizabeth volgend jaar zelf de topconferentie van leiders van het Gemenebest zal openen. Dat zei de Maltese minister van Buitenlandse Zaken George Vella tijdens een bijeenkomst in La Valetta. Volgens hem liggen de voorbereidingen op de top voor op schema.

Koningin Elizabeth, die aan het hoofd staat van het Gemenebest, sloeg vorig jaar de in Sri Lanka gehouden top over. De reis zou gezien haar hoge leeftijd – de vorstin is inmiddels 88 jaar – te vermoeiend en belastend zijn. Prins Charles ging in haar plaats.

Malta echter is minder ver vliegen. Dit jaar nog bezochten de koningin en haar nog oudere echtgenoot prins Philip (93) Malta’s buurland Italië. Malta heeft ook bijzondere betekenis voor het Britse koningspaar. Prins Philip woonde er toen hij diende bij de Britse marine en Elizabeth verbleef er in de eerste jaren van haar huwelijk ook regelmatig.

‘We bewaren bijzondere herinneringen aan Malta’, liet de koningin in september haar kleinzoon prins William zeggen toen hij in plaats van zijn zieke vrouw Catherine de viering van de vijftigste verjaardag van de onafhankelijkheid van Malta bijwoonde.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk