Koning Richard III herbegraven

Vorsten

26/03/2015 4:25 am

LEICESTER – De Engelse koning Richard III stierf in 1485, maar krijgt pas nu een uitvaart die een koning waardig is. In de kathedraal van Leicester wordt de laatste Engelse vorst die op een slagveld sneuvelde, donderdag bijgezet tijdens een speciale dienst.

Het skelet van de koning werd drie jaar geleden gevonden tijdens opgravingen onder een parkeerplaats in de Engelse stad. Op die plek stond ten tijde van zijn dood een abdij, waar hij na de slag bij Bosworth zonder veel omhaal is begraven. De abdij verdween tijdens de reformatie onder Hendrik VIII en de resten van Richard III werden verloren gewaand.

Bij de uitvaartdienst zijn drie leden van de koninklijke familie aanwezig: Sophie, de jongste schoondochter van koningin Elizabeth, en een neef van de vorstin en diens vrouw, de hertog en hertogin van Gloucester. Richard droeg zelf die adellijke titel voordat hij koning werd.

De plechtigheden en herdenkingen die deze week plaatsvinden, kosten al met al 2,5 miljoen pond (3,5 miljoen euro), geld dat vooral door particulieren is gedoneerd.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk