Nicht Elizabeth in actie tegen bouwproject

Vorsten

13/01/2016 9:30 am

LONDEN – De nicht van de Britse koningin Elizabeth II, lady Sarah Chatto, heeft met succes een bouwproject van haar buren tegengehouden. Die wilden een kelder bouwen, maar volgens Chatto was de uitbreiding ‘niet goed doordacht’ en ‘uiterst gevaarlijk’.

Lady Chatto is de dochter van prinses Margaret en Lord Snowdon en woont in South Kensington. Hoewel leden van de Britse koninklijke familie zich eigenlijk nooit bemoeien met bouwprojecten, stapte lady Chatto toch naar de gemeenteraad van Kensington en Chelsea, schrijft The Telegraph.

“Het geluid, de rommel en het stof die het gevolg zijn van deze plannen, die volgens de planning een jaar gaan duren, is buitensporig in verhouding tot de voordelen die het voor de aanvragers oplevert”, aldus lady Chatto en haar man Daniel. “De ruimte wordt gebruikt als een opslag voor kleding en we maken bezwaar tegen de onrust die dit veroorzaakt.” Ze kregen gelijk van de lokale autoriteiten.

Prins Charles heeft ook al eens met succes bezwaar aangetekend tegen bouwplannen in de omgeving van zijn woning. Dat leidde ertoe dat de plannen werden ingetrokken.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk