Obama bedankt prins Harry

Vorsten

29/10/2015 8:38 am

WASHINGTON – Prins Harry heeft tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten een ontmoeting gehad met Barack Obama op het Witte Huis. De Britse prins is in Amerika om de Invictus Games te promoten, een sportevenement voor gewonde militairen, dat volgend jaar in Orlando wordt gehouden.

Anders dan andere beroemdheden kwam Harry te voet aangewandeld bij het Witte Huis, dat hij door een zij-ingang binnenging. Daar sprak hij in de Oval Office met de Amerikaanse president over het belang van het erkennen van mentale problemen bij oorlogsveteranen.

“We willen zijne koninklijke hoogheid bedanken voor zijn eigen dienst in Afghanistan naast onze uitstekende troepen”, zo liet Obama weten. “Het is een bewijs van de ongelooflijk sterke band die bestaat tussen onze twee landen.” Verder maakte Obama duidelijk dat zijn vrouw Michelle en hij erg graag de Invictus Games promoten.

Harry bracht woensdag al een deel van de dag door met Michelle Obama. Samen met de first lady bezocht hij een militaire basis in Virginia waar gewonde Amerikaanse veteranen aan het revalideren zijn. Het was de eerste keer dat de Britse prins en Barack Obama elkaar ontmoetten. “Ik heb veel tijd doorgebracht met veel van zijn familieleden, maar dit was de eerste keer dat we de kans hadden om direct te praten”, aldus de president.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk