Ontwerp medaille milieuprijzen prins William bekendgemaakt

Vorsten

16-10-2021 14:33:09

Het ontwerp van de medailles voor de milieuprijzen van prins William is bekendgemaakt. De winnaars van de Earthshot Prize krijgen een medaille die geïnspireerd is op de foto van de aarde die is genomen vanaf de Apollo 8 in 1968. Dat was de eerste bemande missie die in een baan om de maan werd gebracht.

De medaille reflecteert volgens de organisatie de schoonheid en kwetsbaarheid van de planeet. De prijzen worden vergeven voor de beste ideeën en technologieën die een oplossing bieden voor de klimaatcrisis. Ze worden zondagavond tijdens een feestelijke ceremonie uitgereikt in het Alexandra Palace in Londen.

De hertog van Cambridge kondigde de Earthshot Prize vorig jaar aan. Mensen van over de hele wereld konden zich aanmelden. Elke winnaar krijgt 1 miljoen pond voor zijn of haar initiatief. Het prijzengeld wordt verschaft door sponsors en rijke filantropen.

Het evenement moet volgens Britse media verlopen als een grote filmpremière. Zo is er een rode loper, die waarschijnlijk groen wordt gemaakt. Het evenement wordt uitgezonden door de BBC. Onder anderen Ed Sheeran, Coldplay en Shawn Mendes beklimmen het podium om een muzikaal optreden te verzorgen.

Meer Verenigd Koninkrijk