President Kazachstan bij Elizabeth

Vorsten

04/11/2015 7:00 pm

LONDEN – Koningin Elizabeth, prins Philip en prins Andrew hebben woensdag president Nursultan Nazarbayev van Kazachstan ontvangen op Buckingham Palace. De ‘leider van de natie’ van Kazachstan is voor een officieel bezoek in Londen, als gast van de regering van premier David Cameron.

Dat prins Andrew, de hertog van York, bij de ontvangst en aansluitende lunch in het paleis, aanwezig was, kwam niet als een verrassing. De tweede zoon van koningin Elizabeth onderhoudt al jaren nauwe banden met het regime van Kazachstan, ook op persoonlijk vlak.

Zo wist Andrew in 2007 zijn echtelijke woning Sunninghill Park – een huwelijksgeschenk van zijn moeder – te verkopen aan de schoonzoon van Nazarbayev. Een lucratieve transactie voor de prins die 3 miljoen pond meer ontving dan zijn vraagprijs van 15 miljoen.

Andrew, die speciaal handelsvertegenwoordiger was voor het Verenigd Koninkrijk, heeft Kazachstan ook een aantal keren bezocht. Nazarbayev en Cameron ondertekenden dinsdag veertig nieuwe overeenkomsten, goed voor meer dan 4,2 miljard euro.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk